Значително по-малък брой превозени пътници отчитат от БДЖ от началото на

...
Значително по-малък брой превозени пътници отчитат от БДЖ от началото на
Коментари Харесай

БДЖ отчете серизен спад на пътниците

Значително по-малък брой превозени пасажери регистрират от БДЖ от началото на годината. Според техни разбори хората, които пътуват с българските железници, са с 19% по-малко. Това в действителност е измежду най-ниските спадове в Европейски Съюз, регистрират от Евростат.

В България за интервала са превозени 900 000 по-малко пасажери, а в Румъния - 2,8 милиона по-малко. Най-малко понижение на трафика от 11 на 100 и 300 000 пасажери са регистрирани в Словения.

В останалите страни от Евросъюза ограничаващите ограничения за попречване на разпространяването на Ковид-19 и смяната в желанията за пътешестване са засегнали доста туристическия бранш в Европейски Съюз, в това число железопътния превоз.

През първото тримесечие на 2021 година броят на пасажерите в железопътния превоз е останал много под равнището от същото тримесечие преди година, когато коронавирусът към момента нямаше осезаемо отражение в страните от Европейски Съюз.

Най-голям спад се следи в Ирландия (-85% и 8,4 млн. пасажери по-малко спрямо първото тримесечие на 2020-а). Следват Гърция (-66%, -2,6 млн. пътници), Словакия (-60 нова, -9,8 млн. пътници), Нидерландия (-59%, -46,9 милиона пътници) и Дания (-53 %, -22 милиона).
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР